ΑΚΥΡΩΣΗ ΑΓΩΝΑ CORFU OLD TOWN TRAIL 2025
OLD TOWN TRAIL 2025 – RACE CANCELLED
🇬🇷 Ελληνικά
📢 Το Corfu Mountain Trail ενημερώνει ότι ο αγώνας Corfu Old Town Trail, ο οποίος είχε προγραμματιστεί για το Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου 2025, δεν θα πραγματοποιηθεί.
🎶 Ο λόγος είναι ότι, λόγω της διεξαγωγής του 1ου Διεθνούς Φεστιβάλ Φιλαρμονικών και των παράλληλων εκδηλώσεων που γίνεται υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων στην Κέρκυρα, το επίσημο πολιτιστικό πρόγραμμα της πόλης για το διάστημα 12–15 Σεπτεμβρίου δεν επιτρέπει την ένταξη άλλων δράσεων.
🙏 Σεβόμαστε απόλυτα αυτήν την απόφαση και ευχόμαστε κάθε επιτυχία στη διοργάνωση, η οποία αναδεικνύει τη μουσική παράδοση του νησιού μας.
💙 Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους αθλητές εντός και εκτός Ελλάδας, τους εθελοντές, τους συνεργάτες και τους χορηγούς για την κατανόηση και τη στήριξή τους.
⚡ Η ενέργεια και η αγάπη σας μας δίνουν δύναμη να συνεχίσουμε να σχεδιάζουμε νέες εμπειρίες για το μέλλον, στο πλαίσιο του Corfu Mountain Trail.
Ραντεβού στο Corfu Mountain Trail το 2026.
—————————————————-
🇬🇧 English
📢 Corfu Mountain Trail announces that the Corfu Old Town Trail race, which was scheduled for Saturday, September 13, 2025, will not take place.
🎶 The reason is that, due to the 1st International Philharmonic Festival and the parallel events in Corfu, the official cultural program of the city from September 12–15 does not allow for the inclusion of other activities.
🙏 We fully respect this decision and wish every success to the festival, which highlights the musical tradition of our island.
💙 We would like to thank the athletes, volunteers, partners, and sponsors for their understanding and support.
⚡ Your energy and passion give us the strength to continue designing new experiences for the future, within the framework of the Corfu Mountain Trail.
Lets renew our meeting in Corfu Mountain Trail 2026.

ΠΡΟΚΥΡΗΞΗ 12ου  «CORFU OLD TOWN TRAIL»

Προκηρύσσεται  το 12ο  «CORFU OLD TOWN TRAIL»   που θα διεξαχθεί 13 Σεπτεμβρίου 2025 και συνδιοργανώνει ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας, το Corfu Mountain Trail .

Στα πλαίσια των παραπάνω αγώνων θα πραγματοποιηθεί και αγώνας γονέων-παιδιών δωρεάν  όπου συνδιοργανώνει η περιφέρεια Ιονίων Νήσων και το Corfu Mountain Trail

Αυτή είναι η έκδοση πόλεως, ένας αγώνας που διεξάγεται κάθε χρόνο στα τέλη της τουριστικής περιόδου (Σεπτέμβρη-Οκτώβρη) απόστασης 14χλμ και  7χλμ.

Εκκίνηση του αγώνα γίνεται στην πλατεία Λιστόν και ακολουθεί μια διαδρομή περνώντας και από τα δύο φρούρια της Κέρκυρας, όπως επίσης και τα δύο ανάκτορα (Αγ.Μιχαήλ & Γεωργίου και Μον Ρεπό).

Συγκεκριμένα μετά την εκκίνηση ο αγώνας περνάει από την πλακάδα του Αγίου , διασχίζοντας την οδό Νικηφόρου Θεοτόκη και μας οδηγεί  στο λόφο του νέου Φρουρίου συνεχίζοντας εντός του οχυρωμένου τμήματος της παλιάς πόλης .Περνάει την γνωστή κι ως Καρντελάκουες έχοντας κάτω αριστερά μας την εβραϊκή συνοικία, με πορεία  προς το Δημαρχείο  (Σαν Τζιακόμο), τον Ντουόμο (καθολικό ναό), και την ιστορική γειτονιά της Πόρτα Ρεμούντας με τα πολλά καντούνια.

Ακολουθεί η Παλαιόπολη, όπου βρίσκεται και το λατρευτικό κέντρο της αρχαίας Κέρκυρας. Επίσης στον ιστορικό χώρο θα  δούμε την παλιά έπαυλη του Άγγλου αρμοστή Αντάμου (Φρειδερίκου Άνταμς) μεταγενέστερα (μετά την ένωση) παραχωρημένη στο Βασιλιά Γεώργιο Α΄ και νυν μουσείο. Επιστρέφουμε από το πλατύ πεζοδρόμιο του όρμου της Γαρίτσας με τις  χαρακτηριστικές πλάκες από την πλευρά της θάλασσας (Κουρτελάτσα) και μπαίνουμε στο Παλαιό Φρούριο, το βενετσιάνικο αριστούργημα.

Αφού περιηγηθούμε εντός, ακολουθεί το Μποσκέτο, περνάμε από τον Κήπο του Λαού, το περιστύλιο των Ανακτόρων, το Καμπιέλλο, την Κρεμαστή με το Βενετσιάνικο Πηγάδι, και τέλος την Πίνια, το παλιό στέκι των πινιατόρων. Μετά από αυτή την δαιδαλώδη διαδρομή  ανάμεσα από μνημεία παγκόσμιας κληρονομίας της UNESCO τερματίζουμε στο φημισμένο Λιστόν, σήμα κατατεθέν του ιστορικού κέντρου της πόλης.

Συμμετέχουν περίπου 500 αθλητές κάθε χρόνο με πρώτη διοργάνωση το 2013.

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

«OLD TOWN TRAIL» 14χλμ – 30€

«QUICK OLD TOWN TRAIL» 7χλμ – 20 €

Η τιμή για τους παραπάνω αγώνες συμπεριλαμβάνει χρονομέτρηση, μετάλλιο και snack τερματισμού.

«Kids Race» με γονείς – ΔΩΡΕΑΝ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12/9

17.30 -20.30  Παραλαβή αριθμών Πεντοφάναρο

Στίγμα GoogleMaps https://maps.app.goo.gl/vxfw3DPPXJcuCBDB8

ΣΑΒΒΑΤΟ  13/9

15.30-16.30 Παραλαβή αριθμών Λιστόν

Στίγμα GoogleMaps https://maps.app.goo.gl/VmZ5ciDtqnbRHTo56

17:00 Εκκίνηση αγώνα 7xλμ και 14xλμ

18:00 Εκτιμώμενος χρόνος τερματισμού πρώτου αθλητή

18:30 Παιδικός αγώνας

19:00 Απονομές – Τελετή Λήξης

Οι εγγραφές θα πραγματοποιηθούν   ηλεκτρονικά   στη σελίδα του www.corfumountailtrail.com έως 07  Σεπτεμβρίου.

ΕΓΓΡΑΦΗ