Κανονισμοί

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ – ΟΡΟΙ ΑΓΩΝΑ

1. ΑΠΟΔΟΧΗ. Με τη δήλωση συμμετοχής ο αθλητής επιλέγει μια από τις 4 διαδρομές και αποδέχεται τους κανονισμούς τέλεσης του αγώνα. Οφείλει να σεβαστεί τους κανονισμούς, να υπακούει στις υποδείξεις της οργανωτικής επιτροπής καθώς και των κριτών του αγώνα. Κατανοεί ότι θα κινηθεί σε ορεινό περιβάλλον, με δύσβατο έδαφος και κατά τη διάρκεια του αγώνα θα είναι εκτεθειμένος στις καιρικές συνθήκες που θα επικρατούν στην περιοχή τη συγκεκριμένη ημέρα.
2. ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ. Δικαιούνται να συμμετάσχουν άνδρες και γυναίκες άνω των 18 ετών. Η ηλικία των 18 ετών πρέπει να είναι συμπληρωμένη την ημέρα διεξαγωγής του αγώνα.
3. ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ.: OLIVE TREE –RAIN TRAIL –CORFU MOUNTAIN TRAIL ULTRA
Ανδρών (18-40)
Ανδρών Βετεράνων (41-55)
Ανδρών Βετεράνων 55 και άνω
Γυναικών (18-40)
Γυναικών Βετεράνων (41+)
ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ.: QUICK TRAIL
Για τον αγώνα θα υπάρχουν 2 γενικές κατηγορίες Ανδρών και Γυναικών
4. ΧΡΟΝΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ. Ο αγώνας Corfu Mountain Trail θα γίνει το Σάββατο και την Κυριακή 4 και 5 Μαΐου 2019.
Η εκκινήσεις των διαδρομών θα είναι ως εξής
QUICK TRAIL (10χλμ) 500+D . Εκκίνηση και τερματισμός το ξενοδοχείο Messonghi Beach Holiday Resort την Κυριακή 5/5/2019 στις 11:00 και με όριο τερματισμού τις 3:00 ώρες
OLIVE TREE TRAIL (20χλμ) 1200+D. Εκκίνηση και τερματισμός από το Messonghi Beach Holiday Resort την Κυριακή 5/5/2019 στις 09:00 και με όριο τερματισμού τις 5 ώρες
RAIN TRAIL (40 χλμ) 2200+D. Εκκίνηση και τερματισμός από το Messonghi Beach Holiday Resort το Σάββατο 4/5/2019 στις 16:00 με όριο τερματισμού 10 ώρες
CORFU MOUNTAIN TRAIL ULTRA (110 χλμ) 5000+D .Εκκίνηση από το λιμάνι του Ύψου το Σάββατο 4/5/2019 στις 06:00 με τερματισμό τα Μωραΐτικα και όριο τερματισμού τις 26ώρες
5. ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ. Το κόστος για την διαδρομών είναι ως εξής

QUICK TRAIL (10χλμ)
10€ έως 14/4/2019

OLIVE TREE TRAIL (20χλμ)
20€ έως 14/4/2019

RAIN TRAIL (40χλμ)
30€ έως 14/4/2019

CORFU MOUNTAIN TRAIL ULTRA (110χλμ)
70€ έως 14/4/2019

Οι δηλώσεις συμμετοχής γίνονται μέσω της ιστοσελίδας του αγώνα, www.corfumountaintrail.com και οι πληρωμές θα γίνονται με κάρτα . Τα έξοδα τραπέζης επιβαρύνουν τον καταθέτη . Αν κάποιος ματαιώσει τη συμμετοχή του το αργότερο 10 μέρες πριν τη διεξαγωγή του αγώνα θα του επιστραφεί το 50% του αντιτίμου συμμετοχής και σε περίπτωση ακύρωσης της συμμετοχής του 1 μήνα (έως 4/4/2019) πριν τη διεξαγωγή του αγώνα, θα του επιστραφεί το 80% του ποσού. Σε περίπτωση ματαίωσης του αγώνα, για οποιονδήποτε λόγο, θα επιστραφεί ακέραιο το αντίτιμο συμμετοχής εντός 30 ημερών. Σε περίπτωση αναβολής του αγώνα, δεν επιστρέφεται το κόστος συμμετοχής. Μετά την ολοκλήρωση της εγγραφής, αλλαγή επιλεγμένης διαδρομής μπορεί να γίνει μόνο σε άμεση συνεννόηση με τη διοργάνωση και το αργότερο 20 ημέρες πριν τη διεξαγωγή του αγώνα.
6. ΜΕΓΙΣΤΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΩΝ. Ο μέγιστος αριθμός που μπορεί να φιλοξενήσει η διοργάνωση ορίζεται στα 600 άτομα (για όλες τις διαδρομές). Θα τηρηθεί αυστηρά η σειρά προτεραιότητας βάσει των αιτήσεων συμμετοχής. Αν και εφόσον δεν έχει συμπληρωθεί ο προαναφερόμενος αριθμός η λίστα των συμμετεχόντων θα κλείσει στις 14/4/2019. Προσοχή: Μετά από την ημερομηνία αυτή δεν είναι δυνατή η εγγραφή στον αγώνα.
7. ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ.
Η διαδρομές του αγώνα ακολουθούν μονοπάτια, ρέματα χωματόδρομους. Είναι σηματοδοτημένες σε όλο το μήκος της.
• ΔΙΑΔΡΟΜΗ CORFU MOUNTAIN TRAIL ULTRA 110ΧΛΜ.
Το μήκος της διαδρομής των 110χλμ με 5000+D μέτρα υψομετρικής διαφοράς ξεκινάει από την περιοχή του Ύψου κατευθύνεται προς το χωριό Σπαρτύλα στο 5ο χλμ όπου υπάρχει σταθμός υδροδοσίας . Συνεχίζει την ανοδική του πορεία προς περιοχή Ταξιάρχης και στη συνέχεια προς το όρος του Παντοκράτορα που είναι και το ψηλότερο σημείο της Κέρκυρας.
Αφού περάσουμε τα κελιά της ομώνυμης μονής, κατηφορίζουμε από χωματόδρομο για το χωριό Περίθεια στο 12ο χλμ που είναι ένα από τα γραφικότερα σημεία του νησιού. Στο σημείο αυτό υπάρχει ο πρώτος κεντρικός σταθμός. Μετά από 9 χλμ. φτάνουμε στο κέντρο του επόμενου χωριού Πετάλεια στο 21ο χλμ κι από εκεί ακολουθούμε χωματόδρομο μέχρι το χωριό Επίσκεψη στο 24ο χλμ όπου υπάρχει σταθμός υδροδοσίας . Μέσα από μονοπάτι κατευθυνόμαστε προς το χωριό Νυμφές στο 28ο χλμ χωριό μοναδικής ομορφιάς με τους ξακουστούς καταρράκτες. Εκεί υπάρχει και ο δεύτερος κεντρικός σταθμός.
Η διαδρομή συνεχίζει προς τα παραδοσιακά και γραφικά χωριά Κλιματιά που βρίσκεται στο 34ο χλμ. με επίσης σταθμό υδροδοσίας και Καστελάνους Γύρου, έπειτα προς Αλιματάδες και ανεβαίνει στη βουνοκορφή «Κράτσαλος» προς το μοναστήρι. Κατόπιν μέσα από το χωριό Λάκωνες στο 50ο χλμ όπου είναι κεντρικός σταθμός με τους σάκους υποστήριξης των αθλητών περνάει από το χωριό των Γιαννάδων στο 62ο χλμ όπου υπάρχει υδροδοσία και ύστερα από το χωριό Βάτος στο 70ο χλμ. όπου θα υπάρχει ο τέταρτος κεντρικός σταθμός . Αξίζει να προσέξουμε την περιοχή Παλαιοκαστρίτσας. Στο σημείο αυτό υπάρχει ένα φυσικό περιβάλλον μοναδικό συνδυάζοντας αρμονικά το βαθύ πράσινο με το μπλε της θάλασσας , είναι από τα καλύτερα του νησιού . Από το εν λόγω σημείο ακολουθεί 2 χλ. διαδρομή ασφάλτου και δίπλα από το μπαρ Acapulco μπαίνει σε μονοπάτι παραλίας προς το όμορφο χωριό Λιαπάδες.
Από το σημείο αυτό και μέσα από χωματόδρομο, η διαδρομή μας πηγαίνει προς το χωριό Έρμονες ακολουθώντας διαδοχικά τις παραλίες Μυρτιώτισσα, Γλυφάδα, Κοντογιαλό, ενώ από στο χωριό Βαρυπατάδες στο 76ο χλμ υπάρχει σταθμός υδροδοσίας . Συνείζουμε μέσα από χωματόδρομο απο τα χωριά Κουραμάδες Καστελλάνοι 83ο χλμ όπου θα υπάρχει κεντρικός σταθμός. Κατευθυνόμαστε προς το χωριό Άγιοι Δέκα στο 88ο χλμ με σταθμό υδροδοσίας και κατηφορίζουμε στο χωριό Γαρούνας σε παραδοσιακό χωμάτινο μονοπάτι όχι ιδιαίτερα τεχνικό .Περνάμε μέσα από τεράστιους ελαιώνες μέχρι το χωριό Σταυρός στο 93ο χλμ όπου θα υπάρχει και ο τελευταίος κεντρικός σταθμός . Αφήνοντας το Σταυρό συνεχίζουμε προς το χωριό Κομιανάτα όπου το μονοπάτι οδηγεί στο εκκλησάκι Παντοκράτορα Σταυρού και κατηφορίζουμε στο χωριό Στρογγυλή στο 98ο χλμ. Κινούμαστε ανηφορικά αριστερά μέχρι τη κορυφή του λόφου για 500μ μέσα σε άσφαλτο όπου θα συναντήσουμε στα δεξιά μας το μονοπάτι που οδηγεί στα Επισκοπιανά όπου μετά κατηφορίζουμε για να βρεθούμε στον τερματισμό του αγώνα στο χωριό Μωραίτικα και μέσα στο ξενοδοχείο Messonghi.
• ΔΙΑΔΡΟΜΗ RAIN TRAIL 40 ΧΛΜ
Ο αγώνας έχει 2200 μέτρα θετικής υψομετρικής διαφοράς και ξεκινάει από το χωριό Μωραίτικα . Διασχίζει το χωριό και μέσα από χωματόδρομο ανηφορίζει στο χωριό Επισκοπιανά στο 4ο χλμ. Εκεί θα υπάρχει σταθμός υδροδοσίας . Στο δεξί μας χέρι παρατηρούμε μια υπέροχη θέα και ανηφορίζουμε σε χωμάτινο δρόμο. Αφού περάσουμε το χωριό βρισκόμαστε σε ένα παραδοσιακό πέτρινο μονοπάτι για 2,5 χλμ και φτάνουμε στο χωριό Στρογγυλή . Κατευθυνόμαστε δεξιά και συνεχίζουμε το χωματόδρομο για περίπου 1 χλμ. Το έδαφος μετά γίνεται αρκετά τεχνικό και πετρώδες αλλά με υπέροχη θέα την Ηπειρωτική Ελλάδα . Στο 8ο χλμ κατηφορίζουμε σε τεχνικό μονοπάτι μέσα από βλάστηση βελανιδιών και δαφνών . Στο δεξί μας χέρι συναντάμε μια υπέροχη σπηλιά και μετά το μονοπάτι γίνεται ανηφορικό . Το έδαφος είναι τεχνικό και συνεχίζουμε να κινούμαστε σε πυκνή βλάστηση για τα επόμενα 2,5χλμ . Στη συνέχεια φτάνουμε στη κορυφή του βουνού όπου το έδαφος είναι αρκετά πετρώδες και θέλει ιδιαίτερη προσοχή . Κατηφορίζουμε για 1 περίπου χλμ και φτάνουμε στον κεντρικό σταθμό του Σταυρού στο 10ο χλμ.
Κατηφορίζουμε με απότομο τεχνικό μονοπάτι για το μοναστήρι της Αγίας Παρασκευής όπου υπάρχει πηγή με νερό και κατευθυνόμαστε αριστερά σε χωματόδρομο για περίπου 1,5χλμ .Αφήνουμε τον χωματόδρομο στρίβουμε δεξιά και από μονοπάτι φτάνουμε στο έξω από το χωριό Μπενίτσες . Κινούμαστε κυκλικά έξω από το χωριό σε ασφάλτινο δρόμο για 2χλμ και κατευθυνόμαστε προς το Αχίλλειο. Πριν φτάσουμε στο Αχίλλειο στρίβουμε αριστερά σε χωμάτινο μονοπάτι και ανεβαίνουμε στο μοναστήρι της Αγίας Κυριακής στο 18ο χλμ που έχει σταθμό υδροδοσίας . Από εκεί ακολουθώντας ένα πέτρινο παραδοσιακό μονοπάτι φτάνουμε στο χωριό Γαστούρι περνάμε από την πηγή Πλάτανου και κατευθυνόμαστε στο χωριό Άγιοι Δέκα . Μπαίνουμε στο χωριό μέσα από παραδοσιακά σοκάκια και ανεβαίνουμε από το πέτρινο μονοπάτι που κινείται περιστροφικά στον κεντρικό σταθμό του μοναστηριού των Αγίων Δέκα που βρίσκεται στο 26ο χλμ. Στη συνέχεια κατηφορίζουμε προς το χωριό Άνω Γαρούνας από παραδοσιακό μονοπάτι όχι ιδιαίτερα τεχνικό μέχρι το χωριό του Σταυρού στο 30ο χλμ που υπάρχει σταθμός
Αφήνουμε το Σταυρό και βρίσκουμε τον οικισμό Κομιανάτα που οδηγεί στην εκκλησία του Παντοκράτορα Σταυρού από πέτρινο τεχνικό μονοπάτι και κατηφορίζουμε στο χωριό Στρογγυλή στο 37ο χλμ. όπου υπάρχει σταθμός υδροδοσίας .Κινουμαστε ανηφορικά και αριστερά μέχρι την κορυφή του λόφου για 500μ. με άσφαλτο και μπαίνοντας δεξιά σε μονοπάτι που οδηγεί στο χωριό Επισκοπιανά . Από εκεί σε αντίθετη φορά από την εκκίνηση φτάνουμε στον τερματισμό στο χωριό Μωραίτικα .
• ΔΙΑΔΡΟΜΗ OLIVE TREE TRAIL 20 ΧΛΜ
H διαδρομή του αγώνα των 20χλμ έχει 1200μ θετική υψομετρική διαφορά και ξεκινάει από το χωριό Μωραίτικα . Διασχίζει το χωριό και μέσα από χωματόδρομο ανηφορίζει στο χωριό Επισκοπιανά στο 4ο χλμ. Εκεί θα υπάρχει σταθμός υδροδοσίας. Στο δεξί μας χέρι παρατηρούμε μια υπέροχη θέα και ανηφορίζουμε σε χωμάτινο δρόμο. Αφού περάσουμε το χωριό βρισκόμαστε σε ένα παραδοσιακό πέτρινο μονοπάτι για 2,5 χλμ και φτάνουμε στο χωριό Στρογγυλή . Κατευθυνόμαστε δεξιά και συνεχίζουμε το χωματόδρομο για περίπου 1 χλμ. Το έδαφος μετά γίνεται αρκετά τεχνικό και πετρώδες αλλά με υπέροχη θέα την Ηπειρωτική Ελλάδα . Στο 8ο χλμ κατηφορίζουμε σε τεχνικό μονοπάτι μέσα από βλάστηση βελανιδιών και δαφνών . Στο δεξί μας χέρι συναντάμε μια υπέροχη σπηλιά και μετά το μονοπάτι γίνεται ανηφορικό . Το έδαφος είναι τεχνικό και συνεχίζουμε να κινούμαστε σε πυκνή βλάστηση για τα επόμενα 2,5χλμ . Στη συνέχεια φτάνουμε στη κορυφή του βουνού όπου το έδαφος είναι αρκετά πετρώδες και θέλει ιδιαίτερη προσοχή . Κατηφορίζουμε για 1 περίπου χλμ και φτάνουμε στον κεντρικό σταθμό του Σταυρού στο 10ο χλμ.
Αφήνουμε το Σταυρό και βρίσκουμε τον οικισμό Κομιανάτα που οδηγεί στην εκκλησία του Παντοκράτορα Σταυρού από πέτρινο τεχνικό μονοπάτι και κατηφορίζουμε στο χωριό Στρογγυλή στο. όπου υπάρχει σταθμός υδροδοσίας .Κινούμαστε ανηφορικά και αριστερά μέχρι την κορυφή του λόφου για 500μ. με άσφαλτο και μπαίνοντας δεξιά σε μονοπάτι που οδηγεί στο χωριό Επισκοπιανά . Από εκεί σε αντίθετη φορά από την εκκίνηση φτάνουμε στον τερματισμό στο χωριό Μωραίτικα.
• ΔΙΑΔΡΟΜΗ QUICK TRAIL 10ΧΛΜ
Ο αγώνας έχει 300 μέτρα θετικής υψομετρικής διαφοράς και ξεκινάει από το χωριό Μωραίτικα . Διασχίζει το χωριό και μέσα από χωματόδρομο με υπέροχη θέα ανηφορίζει στο χωριό Επισκοπιανά στο 4ο χλμ. Εκεί θα υπάρχει σταθμός υδροδοσίας. Από εκεί κατεβαίνει με φορά από την εκκίνηση φτάνουμε στον τερματισμό στο χωριό Μωραίτικα.

8. ΧΡΟΝΙΚΑ ΟΡΙΑ. Έγκυρα θεωρούνται οι αθλητές που θα τερματίσουν στα παρακάτω χρονικά όρια .
• QUICK TRAIL (10 χλμ) 3 ώρες
• OLIVE TREE TRAIL ( 20 χλμ) 5 ώρες
• RAIN TRAIL (40 χλμ) 10 ώρες
• NIGHT DAY TRAIL (110 χλμ) 26 ώρες
Οι αθλητές που για οποιοδήποτε λόγο εγκαταλείπουν είναι υποχρεωμένοι να ενημερώσουν τον κριτή στον πλησιέστερο σταθμό ελέγχου. Οι αθλητές όπου με υπόδειξη του αρμόδιου κριτή δε θα κριθούν ικανοί να τελειώσουν τον αγώνα είναι υποχρεωμένοι να εγκαταλείψουν και να δώσουν το νούμερό τους . Η επιλογή τους να συνεχίσουν θα είναι με αποκλειστικά δική τους ευθύνη Όσοι αθλητές τερματίσουν μετά από το όριο θεωρείται ότι δεν ολοκλήρωσαν τον αγώνα. Έγκυροι θεωρούνται όσοι αθλητές τερματίσουν μέσα στα χρονικά όρια.
9. ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΘΛΗΤΗ. Ο κάθε αθλητής είναι υποχρεωμένος να έχει στο μπροστινό μέρος της μπλούζας του και σε εμφανές σημείο τον αριθμό συμμετοχής του. Ο αριθμός απαγορεύεται να διπλωθεί ή να αλλοιωθεί κατά οποιοδήποτε τρόπο.
10. ΠΡΟΣΠΕΡΑΣΗ ΑΘΛΗΤΩΝ. Κάθε αθλητής ο οποίος προσεγγίζεται από κάποιον γρηγορότερο αθλητή είναι υποχρεωμένος εφόσον του ζητηθεί να τραβηχτεί στην άκρη ώστε η προσπέραση του, να γίνει γρήγορα και με ασφάλεια.
11. ΣΥΝΟΔΕΙΑ ΑΘΛΗΤΩΝ. Απαγορεύεται η συνοδεία αθλητών σε μέρος της διαδρομής από φίλους, συγγενείς και κατοικίδια ζώα. Όποιος αθλητής επιθυμεί να τρέξει με συνοδεία ζώου συντροφιάς πρέπει να το έχει δεμένο, να ακολουθεί τον τελευταίο αθλητή και η προσπέρασή του επιτρέπεται μόνο κατόπιν συγκατάβασής του.
12. ΒΟΗΘΕΙΑ. Απαγορεύεται οποιαδήποτε εξωτερική βοήθεια, ή τεχνητή υποβοήθηση αθλητών μεταξύ τους καθώς και η χρήση οποιουδήποτε μηχανοκίνητου βοηθητικού μέσου. Επιτρέπεται η χρήση Μπατόν, χάρτη, πυξίδας, GPS, κινητού τηλεφώνου.
13. ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΑ. Απαγορεύεται αυστηρά η ρίψη οποιουδήποτε υλικού συσκευασίας κατά μήκος της διαδρομής. Οι παραβάτες θα τιμωρούνται ακόμη και με αποκλεισμό από τον αγώνα.
14. ΣΤΑΘΜΟΙ ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑΣ.
Κατά μήκος της διαδρομής των 40χλμ. υπάρχουν τρεις κεντρικοί σταθμοί τροφοδοσίας στο μοναστήρι του Παντοκράτορα στον Σταυρό και στο μοναστήρι των Αγίων Δέκα καθώς και ενδιάμεσοι σταθμοί υδροποσίας
Κατά μήκος της μικρής διαδρομής 20χλμ υπάρχουν 3 πηγές πόσιμου νερού και ένας σταθμός τροφοδοσίας στο Σταυρό.
Στη μεγάλη διαδρομή των 110 χλμ. θα υπάρχουν 6 κεντρικοί σταθμοί τροφοδοσίας στα χωριά Περιθεια –Νυμφές –Λάκωνες –Βάτος –Καστελάνοι-Σταυρός καθώς και ακόμη ενδιάμεσοι σταθμοί υδροποσίας
15. ΣΤΑΘΜΟΙ ΕΛΕΓΧΟΥ.
Στη διαδρομή των 110χλμ θα υπάρχουν 16 σταθμοί ελέγχου. Οι σταθμοί σε
• Νυμφές στο 28χλμ θα έχει όριο περάσματος αθλητών 6:30 ώρες
• Λάκωνες στο 50χμ θα έχει όριο περάσματος αθλητών 11:00 ώρες
• Καστελάνοι στο 83χλμ θα έχει όριο περάσματος αθλητών 17:00 ώρες
Στη διαδρομή των 40χλμ θα υπάρχουν 6 σταθμοί. Οι σταθμοί στο
• Σταυρό στο 10χλμ θα έχει όριο περάσματος αθλητών 3ώρες
• Άγιοι Δέκα στο 26ο χλμ θα έχει όριο περάσματος αθλητών τις 6ώρες
Στη διαδρομή των 20χλμ θα υπάρχουν 3 σταθμοί
Ο σταθμός στο
• Σταυρό στο 10ο χλμ θα έχει όριο περάσματος αθλητών τις 3ώρες
. Όλοι οι αθλητές είναι υποχρεωμένοι να καταγραφούν από τους κριτές. Όποιος αθλητής δεν περάσει έστω κι από έναν σταθμό ελέγχου θεωρείται άκυρος. Αν κάποιος αθλητής αποφασίσει να αλλάξει διαδρομή μέσα στον αγώνα, για οποιοδήποτε λόγο, από αυτή που αρχικά είχε δηλώσει είναι αυτομάτως εκτός αγώνα.
16. ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ. Η οργάνωση δεν υποχρεώνει τους αθλητές να μεταφέρουν συγκεκριμένο εξοπλισμό εκτός από από υδροδοχείο ή ποτήρι νερού διότι στους σταθμούς οι αθλητές θα τροφοδοτούνται μόνο στα δικά τους υδροδοχεία στις διαδρομές των 10 ,20 και 40χλμ. Συστήνεται όμως για τις διαδρομές 20χλμ και 40χλμ και ειδικότερα για τους αρχάριους, τα εξής: Μικρό σακίδιο με ασκό νερού, αντιανεμικό, στερεά τροφή, ελαστικός επίδεσμος, σφυρίχτρα, κινητό τηλέφωνο, φακός λίγα χρήματα, χάρτης του βουνού .
Για την μεγάλη διαδρομή των 110χλμ. οι αθλητές είναι υποχρεωμένοι να έχουν τον εξής εξοπλισμό όπου θα γίνει έλεγχος αν είναι εφοδιασμένοι πριν τον αγώνα και κατά την διάρκεια .
Υποχρεωτικός εξοπλισμός αγώνα CORFU MOUNTAIN TRAIL ULTRA 110 χλμ
• 2 φακοί κεφαλής
• Μπαταρίες εφεδρικές
• Σκούφος –γάντια
• Αδιάβροχο 10.000 χιλιοστών βροχής
• Αλουμινοκουβέρτα
• Σφυρίχτρα
• Επίδεσμο
• Μπλούζα εφεδρική
• Υδροδοχείο
• Κινητό Τηλέφωνο
• Τροφή 1000 θερμίδων
17. ΠΟΙΝΕΣ. Όλες οι παρακάτω παραβάσεις επιφέρουν την ποινή του αποκλεισμού: Μη εμφάνιση ή αλλοίωση αριθμού συμμετοχής. Αποδοχή εξωτερικής βοήθειας . Χρήση μηχανοκίνητου βοηθητικού μέσου. Ρίψη απορριμμάτων. Αλλαγή μεταξύ -μεγάλης-μικρής διαδρομής. Παρεμπόδιση άλλου αθλητή ή αντιαθλητική συμπεριφορά. Μη συμμόρφωση με οδηγίες κριτών. Αγένεια – Ανάρμοστη συμπεριφορά προς την οργανωτική επιτροπή, κριτές, εθελοντές κλπ. Μη παρουσία σε σταθμό ελέγχου. Χρήση απαγορευμένων ή ναρκωτικών ουσιών. Άρνηση για έλεγχο ντόπινγκ. Άρνηση εξέτασης από γιατρό της οργάνωσης αν αυτό κριθεί απαραίτητο οποιαδήποτε στιγμή κατά τη διάρκεια του αγώνα. Εγκατάλειψη και μη ενημέρωση κριτή επιφέρει την ποινή του αποκλεισμού από κάθε μελλοντική διοργάνωση.
18. ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ. Ενστάσεις για οποιοδήποτε λόγο γίνονται μόνο από τον ίδιο τον αθλητή το αργότερο 30 λεπτά μετά τον τερματισμό του. Η όποια απόφαση της επιτροπής ενστάσεων, είναι τελική και δεν δέχεται καμία συζήτηση.
19. ΕΠΙΤΡΟΠΗ. Την επιτροπή του αγώνα, υπεύθυνη για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ένσταση προκύψει, αποτελούν οι: Διευθυντής αγώνα, Υπεύθυνος χάραξης, Υπεύθυνος ασφάλειας και ο Υπεύθυνος κριτών.
20. ΑΣΦΑΛΕΙΑ. Η οργάνωση επιτηρεί τις διαδρομές, όσο αυτό είναι δυνατό, για την αποφυγή οποιουδήποτε απρόοπτου και παρέχει ιατρική βοήθεια σε αθλητές που θα βρεθούν σε ανάγκη.
21. ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ. Ο οργανωτής μπορεί να τροποποιήσει τις διαδρομές αν για οποιονδήποτε λόγο υπάρχει κίνδυνος για την ασφάλεια των αθλητών. Επίσης μπορεί να καθυστερήσει την έναρξη ή και να ματαιώσει ή αναβάλλει τον αγώνα λόγω κακοκαιρίας ή άλλης ανωτέρας βίας.
22. ΕΠΑΘΛΑ-ΠΑΡΟΧΕΣ. Οι 3 πρώτοι νικητές των κατηγοριών κάθε διαδρομής θα πάρουν έπαθλο. Αναμνηστικό μετάλλιο δίνεται σε όλους όσους θα τερματίσουν στα καθορισμένα χρονικά όρια κάθε διαδρομής.
Κατά την εγγραφή δικαιούνται όλοι οι αθλητές τεχνικό μπλουζάκι συμμετοχής.
Σε όλους τους αθλητές θα υπάρξει δωρεάν γεύμα μετά από τον αγώνα .
23. ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ. Με την αίτηση συμμετοχής κάθε αθλητής επιτρέπει στον οργανωτή τη φωτογράφηση και τη βιντεοσκόπηση του, στην διάρκεια του αγώνα και των απονομών, για διαφημιστικούς σκοπούς.
24. ΑΠΟΠΟΙΗΣΗ ΕΥΘΥΝΗΣ. Ο οργανωτής δεν ευθύνεται για το θάνατο, τραυματισμό ή οποιαδήποτε βλάβη της υγείας των συμμετεχόντων οι οποίοι υποβάλλοντας την αίτηση συμμετοχής δηλώνουν ότι γνωρίζουν τους κινδύνους που εμπεριέχει η κίνηση σε ορεινό περιβάλλον, έχουν την ανάλογη εμπειρία και ότι η κατάσταση της υγείας τους είναι καλή και τους επιτρέπει να αγωνιστούν. Κάθε αθλητής είναι υποχρεωμένος να προβαίνει τακτικά σε ιατρικό προληπτικό έλεγχο. Ο οργανωτής διατηρεί το δικαίωμα να μην επιτρέψει σε κάποιον αθλητή να ολοκληρώσει τον αγώνα αν υπάρχει σχετική γνωμάτευση του γιατρού του αγώνα. Η ασφάλιση των αθλητών επιβαρύνει τους ίδιους.
25. ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΝΟΝΙΣΜΩΝ. Η οργάνωση διατηρεί το δικαίωμα τροποποίησης των παρόντων κανονισμών διεξαγωγής του αγώνα χωρίς προηγούμενη ενημέρωση αν αυτό κριθεί απαραίτητο. Σε καμία περίπτωση η οποιαδήποτε αλλαγή δεν θα αλλοιώνει το ύφος του αγώνα.

Free WordPress Themes, Free Android Games