Προκύρηξη

ΠΡΟΚΥΡΗΞΗ 7ου  «CORFU OLD TOWN TRAIL»

Προκηρύσσεται  ο 7ος «CORFU OLD TOWN TRAIL»   που θα διεξαχθεί το Σάββατο  10 Οκτώβρη 2020 που συνδιοργανώνει ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας και το Corfu Mountain Trail ..

Αυτή είναι η έκδοση πόλεως, ένας αγώνας που διεξάγεται κάθε χρόνο στα τέλη της τουριστικής περιόδου (Σεπτέμβρη-Οκτώβρη) απόστασης 14χλμ και  6χλμ. Η εκκίνηση του αγώνα γίνεται στην πλατεία Λιστόν και ακολουθεί μια διαδρομή περνώντας και από τα δύο φρούρια της Κέρκυρας, όπως επίσης και τα δύο παλάτια (Ασιατικής τέχνης και Μον ρεπό). Συγκεκριμένα μετά την εκκίνηση ο αγώνας περνάει από την πλακάδα του Αγίου , διασχίζοντας την οδό Νικηφόρου Θεοτόκη και μας οδηγεί  στο λόφο του νέου Φρουρίου συνεχίζοντας εντός του οχυρωμένου τμήματος της παλιάς πόλης .Περνάει την γνωστή κι ως Καρντελάκουες έχοντας κάτω αριστερά μας την εβραϊκή συνοικία, με πορεία  προς το Δημαρχείο  (Σαν Τζιακόμο), τον Ντουόμο (καθολικό ναό), και την ιστορική γειτονιά της Πόρτα Ρεμούντας με τα πολλά καντούνια. Ακολουθεί η Παλαιόπολη, όπου βρίσκεται και το λατρευτικό κέντρο της αρχαίας Κέρκυρας. Επίσης στον ιστορικό χώρο θα  δούμε την παλιά έπαυλη του Άγγλου αρμοστή Αντάμου (Φρειδερίκου Άνταμς) μεταγενέστερα (μετά την ένωση) παραχωρημένη στο Βασιλιά Γεώργιο Α΄ και νυν μουσείο. Επιστρέφουμε από το πλατύ πεζοδρόμιο του όρμου της Γαρίτσας με τις  χαρακτηριστικές πλάκες από την πλευρά της θάλασσας (Κουρτελάτσα) και μπαίνουμε στο Παλαιό Φρούριο, το βενετσιάνικο αριστούργημα. Αφού περιηγηθούμε εντός, ακολουθεί το Μποσκέτο, περνάμε από τον κήπο του λαού, το περιστύλιο των ανακτόρων, το Καμπιέλλο, την Κρεμαστή με το βενετσιάνικο πηγάδι, και τέλος η Πίνια, το παλιό στέκι των πινιατόρων. Μετά από αυτή την δαιδαλώδη διαδρομή  ανάμεσα από μνημεία παγκόσμιας κληρονομίας της UNESCO τερματίζουμε στο φημισμένο Λιστόν, σήμα κατατεθέν του ιστορικού κέντρου της πόλης. Συμμετέχουν περίπου 200 αθλητές κάθε χρόνο με πρώτη διοργάνωση το 2014.

Θα πραγματοποιηθούν δύο διαδρομές 6 και 14 χιλιομέτρων και σε 20 διαφορετικά σημεία των διαδρόμων θα υπάρχουν χαρούμενες , διασκεδαστικές και καλλιτεχνικές εκπλήξεις στις οποίες κεντρικό ρόλο θα έχει η τοπική μας παράδοση και τέχνη.

 

Το κόστος συμμετοχής στο

«OLD TOWN TRAIL» 14χλμ  θα είναι 15€ και  στο “QUICK OLD TOWN TRAIL” 6 χλμ. θα είναι  10€ και στις δύο αυτές διαδρομές το κόστος συμμετοχής  θα είναι για φιλανθρωπικό  σκοπό συμπεριλαμβάνει μπλουζάκι finisher , χρονομέτρηση  και snack τερματισμού .

 

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 9/10

17.00 -2100  Παραλαβή αριθμών   στο COSMOS SPORT .

ΣΑΒΒΑΤΟ  10/10

17:00 Εκκίνηση αγώνα

18:00 Εκτιμώμενος χρόνος τερματισμού πρώτου αθλητή

20.30 Τελευταίος αθλητής

 

 

17:30Ο Περίπατος 6χλμ σε συνεργασία με ορειβατικό σύλλογο Κέρκυρας στην διαδρομή των 6χλμ με ξενάγηση στα μνημεία

18:30 Απονομές – Τελετή Λήξης

 

 

 

Οι εγγραφές θα πραγματοποιηθούν μόνο  ηλεκτρονικά   στη σελίδα του www.corfumountailtrail.com   έως 5  Οκτωβρίου  στο χώρο εκκίνησης δεν θα γίνουν έγγραφες .

Free WordPress Themes, Free Android Games